Fazolová musaka bez masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 993 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 551.3 mg
- Draslík 2438.9 mg
- Vláknina 38039.8 mg
- Vitamín A 38039.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. 6 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Do olejem vymaštěného pekáče urovnáme vrstvu fazolí, přisolíme, na fazole naskládáme kolečka vajec, osolíme je, opaprikujeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme olejem a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří fazole.
-
3
Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a nalijeme na musaku. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut.