Mrkvové placičky
Suroviny
- 600 g Mrkev kořen
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka rýžová
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 148.8 mg
- Vláknina 7802 mg
- Vitamín A 7802 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s česnekem a mrkví oloupeme. Bylinky opláchneme, lístky otrháme, pár lístků petržele odložíme stranou a zbytek jemně nasekáme. Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na 1 lžičce oleje a necháme vychladnout.
-
2
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme moukou, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, bylinky, vychladlou cibuli a rozšlehaná vejce. Řádně promícháme.
-
3
Polévkovou lžící směs nabíráme, vkládáme na rozehřátý olej, lžící směs rozprostřeme na placičky a pozvolna opékáme dozlatova. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.
-
4
Placičky upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Mrkvové placičky jsou výborné i zastudena.