Volská oka s pórkem a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 66 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 349.9 mg
- Vláknina 5477.2 mg
- Vitamín A 5477.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.
-
2
Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.
-
3
Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.