Volská oka s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 33 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 225.9 mg
- Vláknina 3477.2 mg
- Vitamín A 3477.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osmahneme na oleji, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a dále smažíme. Po chvíli zakápneme trochou vody, maso dusíme do měkka. Směs osolíme, okořeníme mletou paprikou, promícháme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek.
-
2
Na masovou směs rozklepneme vždy jedno vejce, mírně osolíme, pokapeme horkým olejem, opepříme, přiklopíme a necháme ztuhnout bílky.
-
3
Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo pečivem.