Volská oka na kopřivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 22 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 111.1 mg
- Vláknina 1380 mg
- Vitamín A 1380 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé jarní kopřivy spaříme a scedíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kopřivy, když začnou probublávat, opatrně na ně rozklepneme vejce. Přiklopíme pokličkou a necháme ztuhnout bílky.