Brokolice s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 525.8 mg
- Vláknina 7936.3 mg
- Vitamín A 7936.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme s octem a necháme chvíli stát. Brokolici omyjeme, košťály oloupeme a nakrájíme a brokolici rozebereme na růžičky. Košťály i růžičky vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme brokolici, sůl, zázvor, víno a vývar z brokolice. Za občasného míchání dusíme asi 4 minuty.
-
3
Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a necháme srazit. Pokrm zakapeme oslazeným octem, krátce prohřejeme a podáváme.