Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Olej stolní
  • 500 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 306.2 mg
  • Draslík 621.3 mg
  • Vláknina 115.5 mg
  • Vitamín A 115.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.

  • 3

    Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře k receptu