Vařené fazolky s vejci a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 514.8 mg
  • Vláknina 11520 mg
  • Vitamín A 11520 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání je upravíme na talíře.

  • 2

    Část másla rozehřejeme a na zbylém másle osmažíme strouhanku. Fazolky pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou strouhankou a uvařenými, jemně nastrouhanými vejci. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu