Římský pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 50 g Kandované ovoce
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 50 g Datle
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 404.3 mg
  • Draslík 418.3 mg
  • Vláknina 7324.2 mg
  • Vitamín A 7324.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku smícháme s mletými mandlemi, pokropíme mlékem a zamícháme.

  • 2

    Datle a kandované ovoce nakrájíme na plátky, přidáme omyté hrozinky a zamícháme do připravené strouhanky. Vše ochutíme citronovou kůrou.

  • 3

    Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky a smícháme s připravenou strouhankou. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.

  • 4

    Pudink plníme do vymazané formy a v páře vaříme 1 hodinu.

Komentáře k receptu