Římský pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 38 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 404.3 mg
- Draslík 418.3 mg
- Vláknina 7324.2 mg
- Vitamín A 7324.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku smícháme s mletými mandlemi, pokropíme mlékem a zamícháme.
-
2
Datle a kandované ovoce nakrájíme na plátky, přidáme omyté hrozinky a zamícháme do připravené strouhanky. Vše ochutíme citronovou kůrou.
-
3
Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky a smícháme s připravenou strouhankou. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.
-
4
Pudink plníme do vymazané formy a v páře vaříme 1 hodinu.