Zapečený květák s kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 264.3 mg
  • Draslík 679.3 mg
  • Vláknina 8182.6 mg
  • Vitamín A 8182.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.

  • 3

    Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu