Zapečený květák s kečupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 264.3 mg
- Draslík 679.3 mg
- Vláknina 8182.6 mg
- Vitamín A 8182.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy
-
2
Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.
-
3
Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.