Flíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 3 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a připravíme tužší těsto, které vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout.
-
2
Poté nakrájíme pruhy 4 až 5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.
-
3
Flíčky vaříme v osolené vodě 7 minut.