Vaječné smaženky pro jednu osobu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Tuk
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2511 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 269 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 741.4 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 1952 mg
  • Vitamín A 1952 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli sklovitě osmahneme, přidáme nasekanou petrželovou nať a ihned odstavíme z ohně.

  • 2

    Vejce rozkvedláme v hrnku, osolíme, přidáme k nim cibuli s petrželí a 2 lžíce vody.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme větší množství tuku, do horkého nalijeme dvě podélné omelety. Mají mít tvar řízku. Smažíme na středně silném plameni, obrátíme a dosmažíme. Okraje by měly být kypré a zkadeřené.

  • 4

    Hotové smaženky dáme na papírový ubrousek okapat, položíme je na krajíce žitného chleba a ozdobíme okurkou, rajčetem apod.

Komentáře k receptu