Vejce zapečená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 505.9 mg
- Draslík 534.7 mg
- Vláknina 3903 mg
- Vitamín A 3903 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymastíme máslem.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Krátce spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a uvaříme na hustou omáčku. Necháme polovychladnout, přidáme dva žloutky a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Do připravené zapékací mísy dáme půlky nebo čtvrtky vajec, proložíme je dílky rajčat, osolíme, přelijeme směsí, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a zapečeme zhruba 15 - 20 minut.
-
5
Část sýra můžeme také vmíchat do bešamelu před přidáním sněhu.