Vejce se smaženou žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 494.9 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenké plátky nakrájíme žemle, pak ještě na tenké dlouhé nudličky velikosti zápalek. Osmahneme je dozlatova na másle a necháme okapat. Dáme je na nízkou zapékací mísu, zalijeme osolenými a rozkvedlanými vejci nastavenými 3 lžícemi vody a dáme upéct do trouby.