Sázená vejce na topinkách s omáčkou
Suroviny
- 8 krajíc Veka
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice
- 3 ks Okurky
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 254.6 mg
- Draslík 138.3 mg
- Vláknina 633.1 mg
- Vitamín A 633.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo.
-
2
Omáčka:
-
3
Drobně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přisypeme mouku, zasmahneme a po částech zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme koření a na mírném ohni povaříme zhruba 15 minut. Odstavíme z ohně, přimícháme hořčici a na tenké plátky nakrájené okurky. Vše necháme povařit.
-
4
Mezitím opečeme v troubě na plechu zasunutém na horní drážce plátky veky potřené máslem.
-
5
Ještě na teplé topinky položíme půlky podélně rozkrojených vajec řeznou plochou dolů a přelijeme je omáčkou.