Sázená vejce na topinkách s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 3 ks Okurky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 254.6 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 633.1 mg
  • Vitamín A 633.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Omáčka:

  • 3

    Drobně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přisypeme mouku, zasmahneme a po částech zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme koření a na mírném ohni povaříme zhruba 15 minut. Odstavíme z ohně, přimícháme hořčici a na tenké plátky nakrájené okurky. Vše necháme povařit.

  • 4

    Mezitím opečeme v troubě na plechu zasunutém na horní drážce plátky veky potřené máslem.

  • 5

    Ještě na teplé topinky položíme půlky podélně rozkrojených vajec řeznou plochou dolů a přelijeme je omáčkou.

Komentáře k receptu