Pórková krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 944.1 mg
- Vláknina 3527.3 mg
- Vitamín A 3527.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek nakrájíme na kousky, osmažíme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Pórek rozmixujeme, přidáme do jíšky a krátce povaříme.
-
3
Po chvíli polévku zjemníme mlékem a smetanou. Přivedeme ji téměř k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka.