Smažený pastinák

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Pastinák
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.1 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 40.1 mg
  • Vláknina 21212.4 mg
  • Vitamín A 21212.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pastinák uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, lžíce oleje, mouky, papriky a soli – těstíčko má být středně husté. Prochladlé plátky pastináku v něm namáčíme, vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu