Vaječná sedlina s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 400.3 mg
- Draslík 116.6 mg
- Vláknina 787.5 mg
- Vitamín A 787.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
-
2
Doba varu je 20 - 25 minut.
-
3
Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.