Chřestový salát se žloutkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 414.1 mg
- Vláknina 7903.8 mg
- Vitamín A 7903.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařený chřest vyjmeme, po okapání nakrájíme na stejné kousky a upravíme na talířky. Kousky chřestu pokapeme citronovou šťávou a olejem, opepříme a posypeme jemně nastrouhaným, natvrdo uvařeným žloutkem. Nakonec porce obložíme dílky rajčete a snítkou petrželky.
-
3
Podáváme jako studený předkrm.