Kuře v alobalu s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 283.1 mg
- Draslík 744.9 mg
- Vláknina 8526.5 mg
- Vitamín A 8526.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme asi 50 minut (podle velikosti kuřete). Potom odstraníme alobal, kuře podlijeme 3 lžícemi vody, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme doměkka.
-
2
Hrášek dusíme s máslem, cukrem a 1 dl vody pod pokličkou doměkka. Zahustíme jej žloutkem rozmíchaným ve smetaně, osolíme, opepříme a podáváme s pečeným kuřetem.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.