Kuře v alobalu s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 283.1 mg
  • Draslík 744.9 mg
  • Vláknina 8526.5 mg
  • Vitamín A 8526.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme asi 50 minut (podle velikosti kuřete). Potom odstraníme alobal, kuře podlijeme 3 lžícemi vody, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme doměkka.

  • 2

    Hrášek dusíme s máslem, cukrem a 1 dl vody pod pokličkou doměkka. Zahustíme jej žloutkem rozmíchaným ve smetaně, osolíme, opepříme a podáváme s pečeným kuřetem.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.

Komentáře k receptu