Salát z řapíkatého celeru s vaječnou zálivkou
Suroviny
- 500 g Celer řapíkatý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 7 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 68.4 mg
- Draslík 505.8 mg
- Vláknina 5904.8 mg
- Vitamín A 5904.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky,smícháme s jemně nakrájenou cibulí.
-
2
Vejce uvařené natvrdo nastrouháme, přidáme hořčici, sůl, pepř, po kapkách vmícháme olej, ocet a smetanu.
-
3
Celerovou směs upravíme na talířky a přelijeme vaječnou zálivkou. Nakonec salát ozdobíme rajčaty, pokrájenými na dílky.