Rajčatový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Protlak rajčatový
  • 0.5 šálek Vývar slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 117.8 mg
  • Vláknina 929.3 mg
  • Vitamín A 929.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a necháme zhoustnout. Vychladíme a poté přimícháme žloutky, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pepř a sůl.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh, zlehka jej vmícháme do směsi a ve vodní lázni v troubě zapékáme asi 30 minut.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu