Fašírka v bramborovém župánku
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 200 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Máta sušená
- 1 kg Brambory vařené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1151 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 91 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 279.3 mg
- Draslík 971.9 mg
- Vláknina 11815.4 mg
- Vitamín A 11815.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nastrouháme a osolíme.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme maso, drobně nakrájené chilli papričky, mátu, koření a sůl. Směs chvilku pražíme a necháme vychladnout.
-
3
Z nastrouhaných brambor a 2 vajec tvoříme placičky. Poklademe na ně knedlíčky z masové směsi a dobře zabalíme. Namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.