Fašírka v bramborovém župánku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Máta sušená
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1151 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 279.3 mg
  • Draslík 971.9 mg
  • Vláknina 11815.4 mg
  • Vitamín A 11815.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory nastrouháme a osolíme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme maso, drobně nakrájené chilli papričky, mátu, koření a sůl. Směs chvilku pražíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Z nastrouhaných brambor a 2 vajec tvoříme placičky. Poklademe na ně knedlíčky z masové směsi a dobře zabalíme. Namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.

Komentáře k receptu