Pečená tykev s houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Houby čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Tykev
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 678.2 mg
  • Vláknina 8873.8 mg
  • Vitamín A 8873.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.

  • 2

    Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.

  • 3

    Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.

  • 4

    Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.

  • 5

    Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.

Komentáře k receptu