Vepřový plátek ve vaječném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 63.3 mg
  • Vláknina 1197 mg
  • Vitamín A 1197 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2542 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle.

  • 2

    Z mléka, mouky a vejce připravíme těstíčko a přidáme do něj nasekanou petrželku.

  • 3

    Těstíčko nalijeme na vymazanou pánev, vložíme plátky masa a necháme zapéci.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu