Vejce zapečená v houbové omáčce
Suroviny
- 20 g Sádlo škvařené
- 200 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 268.6 mg
- Draslík 349.9 mg
- Vláknina 3921.3 mg
- Vitamín A 3921.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle na pánvi. Přidáme očištěné, nakrájené houby, vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vodou s Vegetou. Vše osolíme, opepříme a povaříme.
-
2
V zahoustlé omáčce vyhloubíme 4 důlky, vklepneme do nich vejce, bílky osolíme a dáme do trouby zapéci.
-
3
Asi po 5 minutách vejce pokapeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme.