Rýžové krokety se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 60 g Strouhanka
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 99.3 mg
  • Vláknina 2522.8 mg
  • Vitamín A 2522.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařenou a propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Do rýže vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a kari koření. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Ze studené hmoty utvoříme 8 válečků. Obalíme je ve strouhance a osmažíme po všech stranách na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu