Borůvkový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 26 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 483.8 mg
- Draslík 238.9 mg
- Vláknina 9043 mg
- Vitamín A 9043 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a nakonec zlehka vmícháme nadrcené piškoty spolu s pevným sněhem z bílků.
-
2
Směs vložíme do máslem vymazané pudinkové formy a vaříme v páře asi 40 minut.
-
3
Hotový pudink opatrně vyklopíme a naplníme oslazenými borůvkami.