Zadělávaný králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 128 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 238.6 mg
- Draslík 802.1 mg
- Vláknina 10216 mg
- Vitamín A 10216 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.
-
2
Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, fazolové lusky, pórek a hrášek.
-
3
Na zbylém másle podusíme porce králíka, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme podušenou zeleninu, světlou jíšku připravenou z mouky a másla, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
4
Nakonec přilijeme sladkou smetanu rozkvedlanou se žloutkem a přisypeme nasekanou petrželku.