Zadělávaný králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Fazolové lusky zelené
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 238.6 mg
  • Draslík 802.1 mg
  • Vláknina 10216 mg
  • Vitamín A 10216 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, fazolové lusky, pórek a hrášek.

  • 3

    Na zbylém másle podusíme porce králíka, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme podušenou zeleninu, světlou jíšku připravenou z mouky a másla, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec přilijeme sladkou smetanu rozkvedlanou se žloutkem a přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu