Omáčka žloutková (na bernský způsob)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Vaječný žloutek slepičí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 50 g Citrony
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 37.4 mg
  • Vláknina 470 mg
  • Vitamín A 470 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.

  • 2

    Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku přichutíme solí, citronovou šťávou, vorčestrem, estragonovým octem a sekanou petrželovou natí.

  • 3

    Uchováváme ji ve vodní lázni.

  • 4

    Tato omáčka je vhodná jako doplněk k minutkovým pokrmům.

Komentáře k receptu