Omáčka žloutková (na bernský způsob)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 37.4 mg
- Vláknina 470 mg
- Vitamín A 470 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.
-
2
Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku přichutíme solí, citronovou šťávou, vorčestrem, estragonovým octem a sekanou petrželovou natí.
-
3
Uchováváme ji ve vodní lázni.
-
4
Tato omáčka je vhodná jako doplněk k minutkovým pokrmům.