Mandlové pečivo se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Mandle
  • 250 g Cukr moučkový
  • 40 ks Sušenky Club - máslové
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2872 kcal
  • Sacharidy 427 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.7 mg
  • Vláknina 31745.1 mg
  • Vitamín A 31745.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.

  • 3

    Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.

  • 4

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu