Mandlové pečivo se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2872 kcal
- Sacharidy 427 g
- Tuky 108 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 267.7 mg
- Vláknina 31745.1 mg
- Vitamín A 31745.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.
-
3
Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.
-
4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.