Jehněčí zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 560.1 mg
  • Vláknina 5318.8 mg
  • Vitamín A 5318.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme, zalijeme vodou a přidáme sůl, cibuli protknutou hřebíčky, očištěnou celou karotku, celer a svazek bylinek. Vše uvaříme doměkka. Vývar ocedíme, zeleninu nakrájíme a bylinky s cibulí odstraníme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu a muškátový květ, vložíme uvařené maso, zaleninu a čtvrtky žampionů podušených na másle. Necháme přejít varem.

  • 3

    Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu