Ústřicové ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 466.1 mg
- Draslík 1003.1 mg
- Vláknina 2732 mg
- Vitamín A 2732 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem.
-
2
Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem.
-
3
Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky.