Zapražené brambory
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Petržel - nať
- 40 g Sádlo škvařené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 11 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 11.4 mg
- Draslík 678.6 mg
- Vláknina 10824.5 mg
- Vitamín A 10824.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.
-
2
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.
-
3
Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.