Smažené květákové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 100 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 506.8 mg
  • Vláknina 6072 mg
  • Vitamín A 6072 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme.

  • 3

    Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší a salátem.

Komentáře k receptu