Dort z litého piškotového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 ks Jahody zahradní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 107.2 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 1325 mg
  • Vitamín A 1325 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme a polohrubou moukou posypeme 2 plechy. Vyznačíme do mouky na plechu tvar kruhu.

  • 2

    Celá vejce šleháme s cukrem a po chvíli přisypeme mouku. Metlou vše třeme dohusta.

  • 3

    Vzniklou směs nanášíme na plechy počínaje od středu kruhů. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pláty sejmeme, dokud jsou teplé, jinak se lámou.

  • 4

    Po vychladnutí potíráme pláty ušlehanou smetanou, potřeme i povrch a ozdobíme jahodami.

  • 5

    Dort podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu