Jarní míchaný salát
Suroviny
- 5 g Cukr krupice
- 60 ml Citronová šťáva
- 20 ml Ocet vinný
- 100 ml Olej olivový
- 5 ml Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Ředkvička
- 2 ks Okurky
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 366.5 mg
- Vláknina 6016.5 mg
- Vitamín A 6016.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.
-
2
Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.