Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Houby čerstvé
- 600 g Hovězí maso zadní
- 200 g Sýr Čedar
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 70 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 393.5 mg
- Draslík 612.6 mg
- Vláknina 6883.1 mg
- Vitamín A 6883.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.
-
3
Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.