Hřebenatky se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 432.9 mg
- Vláknina 594.8 mg
- Vitamín A 594.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z lastury odstraníme tuhou svalovinu naproti korálové části ulity.Ulitu otevřeme a bílou část rozřízneme napůl.Takto připravené hřebenatky dáme i s ulitou smažit na máslo/na pánev/,dokud maso nezhnědne.Nesmažíme ale příliš dlouho,aby maso nebylo tuhé.Vyndáme z pánve a necháme okapat.Dáme na vyhřátý talíř a udržujeme v teple.Na pánev dáme podélně nakrájenou cibulku,asi dva centimetry zázvoru,který také nakrájíme a za stálého míchání restujeme.Přilijeme wermut a necháme povařit-dokud se zase neodpaří.Přidáme smetanu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne.Hřebenatky přelijeme omáčkou,posypeme petrželkou a můžeme podávat.