Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 400 g Těstoviny Penne
- 50 g Kapary
- 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 2 ks Cibule
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 10 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 702 mg
- Vláknina 17593.8 mg
- Vitamín A 17593.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.
-
2
Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.
-
3
Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.