Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 50 g Kapary
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 702 mg
  • Vláknina 17593.8 mg
  • Vitamín A 17593.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.

  • 2

    Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.

  • 3

    Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.

Komentáře k receptu