Penne s rybími karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Penne
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Filé rybí
  • 50 g Bazalka
  • 100 ml Olej olivový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 424.1 mg
  • Vláknina 4250 mg
  • Vitamín A 4250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a rozmačkáme. Nasekáme petrželku a bazalku.

  • 2

    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme stroužek česneku a papričku. Přidáme nasekaná rajčata a při střední teplotě 15 minut dusíme.

  • 3

    Omyjeme rybí plátky a nadrobno nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Směs vkládáme do pánve se zbývajícím rozpáleným olejem. Karbanátky upečené dozlatova vybíráme lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír. Hotové karbanátky povaříme 5-6 minut v rajčatové omáčce.

  • 5

    Uvaříme dostatečné množství vody, dáme vařit těstoviny. Scedíme, promícháme s rajčatovou omáčkou s rybími karbanátky. Hotové těstoviny posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou.

Komentáře k receptu