Penne s rybími karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 31 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 424.1 mg
- Vláknina 4250 mg
- Vitamín A 4250 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a rozmačkáme. Nasekáme petrželku a bazalku.
-
2
Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme stroužek česneku a papričku. Přidáme nasekaná rajčata a při střední teplotě 15 minut dusíme.
-
3
Omyjeme rybí plátky a nadrobno nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme.
-
4
Směs vkládáme do pánve se zbývajícím rozpáleným olejem. Karbanátky upečené dozlatova vybíráme lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír. Hotové karbanátky povaříme 5-6 minut v rajčatové omáčce.
-
5
Uvaříme dostatečné množství vody, dáme vařit těstoviny. Scedíme, promícháme s rajčatovou omáčkou s rybími karbanátky. Hotové těstoviny posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou.