Penne s fazolovým pyré
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
- 200 g Těstoviny Penne
- 40 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.5 šálek Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 35 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 933.5 mg
- Vláknina 15476.2 mg
- Vitamín A 15476.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 140°C.
-
2
Do mixéru dáme fazole, česnek nasekaný na kousky a petrželku a vše rozmixujeme dohladka. Během mixování pomalu přidáváme olej a worcester. Chceme-li, aby měla omáčka konzistenci smetany, přidáme také trochu tekutiny z fazolí. Směs okořeníme solí a pepřem a v zapékací míse dáme do horké trouby krátce zapéct na dobu, kdy se vaří těstoviny.
-
3
V osolené vodě uvaříme těstoviny a po scezení je vložíme do misky s fazolovou směsí. Řádně promícháme.
-
4
Posypeme bazalkou a podáváme s parmezánem.