Lasagne se sýrovou směsí
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Parmezán
- 15 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Bazalka
- 500 g Omáčka rajčatová
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 300 g Mozzarella
- 350 g Lasagne
- 160 g Protlak rajčatový
- 250 g Ricotta
- 3500 ml Voda pitná
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2474 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 22.6 mg
- Draslík 470.1 mg
- Vláknina 4240 mg
- Vitamín A 4240 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lasagne uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Česnek prolisujeme, mozzarellu nakrájíme na plátky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme a smícháme s ricottou.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, rajčatovou omáčku, podle chuti opepříme, osolíme, přidáme mleté chilli koření, bazalku, podusíme pár minut a odstavíme.
-
4
Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme čtvrtinu plátků lasagní, poklademe třetinou parmezánové směsi, rajčatové směsi, zakryjeme druhou čtvrtinou lasagní a tento postup opakujeme, až bude navrchu poslední vrstva lasagní. Navrch poklademe plátky mozzarelly, pekáček zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 15 minut, pekáček odkryjeme a dalších 5 minut dopečeme.
-
5
Lasagne naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.