Lasagne se sýrovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 15 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Bazalka
  • 500 g Omáčka rajčatová
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 300 g Mozzarella
  • 350 g Lasagne
  • 160 g Protlak rajčatový
  • 250 g Ricotta
  • 3500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2474 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 22.6 mg
  • Draslík 470.1 mg
  • Vláknina 4240 mg
  • Vitamín A 4240 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lasagne uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Česnek prolisujeme, mozzarellu nakrájíme na plátky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme a smícháme s ricottou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, rajčatovou omáčku, podle chuti opepříme, osolíme, přidáme mleté chilli koření, bazalku, podusíme pár minut a odstavíme.

  • 4

    Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme čtvrtinu plátků lasagní, poklademe třetinou parmezánové směsi, rajčatové směsi, zakryjeme druhou čtvrtinou lasagní a tento postup opakujeme, až bude navrchu poslední vrstva lasagní. Navrch poklademe plátky mozzarelly, pekáček zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 15 minut, pekáček odkryjeme a dalších 5 minut dopečeme.

  • 5

    Lasagne naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu