Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 280 g Šunka dušená
  • 160 g Zakysaná smetana
  • 400 g Tvaroh měkký
  • 250 g Tagliatelle
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 266 mg
  • Draslík 643.6 mg
  • Vláknina 5637.3 mg
  • Vitamín A 5637.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 3

    Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem.

  • 4

    Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut.

  • 5

    Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku.

Komentáře k receptu