Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 280 g Šunka dušená
- 160 g Zakysaná smetana
- 400 g Tvaroh měkký
- 250 g Tagliatelle
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 34 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 266 mg
- Draslík 643.6 mg
- Vláknina 5637.3 mg
- Vitamín A 5637.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
-
2
Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno.
-
3
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem.
-
4
Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut.
-
5
Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku.