Tagliatelle s čerstvými fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 250 g Fíky čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Sýr Parmezán
  • 100 g Vaječný žloutek slepičí
  • 350 g Tagliatelle
  • 200 ml Víno Marsala
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2225 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 359.5 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 4303.5 mg
  • Vitamín A 4303.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut.

  • 2

    Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat.

  • 3

    Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem.

Komentáře k receptu