Široké nudle s tuňákem a rajčaty
Suroviny
- 150 g Tuňák v oleji
- 20 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 350 g Nudle široké
- 40 g Sardelové řezy
- 30 g Bazalka
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Chilli paprička
- 200 g Olivy nakládané
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 500 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 3180 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 306.1 mg
- Vláknina 5097.5 mg
- Vitamín A 5097.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek s papričkou, orestujeme, přidáme sardelové řezy, nakládaná rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 10 minut. Tuňáka z konzervy necháme okapat, vidličkou trochu rozmělníme, přimícháme k rajčatům, posypeme bazalkou, přimícháme plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Nudle upravíme na talíře, přelijeme tuňákovou směsí a podáváme.