Těstoviny s olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 160 g Celer řapíkatý
  • 350 g Olihně
  • 520 g Rybí hlavy
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.4 ks Citrony
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 3.2 ks Pepř černý celý
  • 0.8 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1.04 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 894.2 mg
  • Vláknina 9647.4 mg
  • Vitamín A 9647.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však pouze 3 minuty, poté je důkladně scedíme a odložíme stranou. Do větší zapékací mísy dáme rozehřát olej, opečeme na něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky krájené olihně, 225 ml rybího vývaru a 3 minuty vaříme. Přilijeme víno, vložíme rozkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nadrobno nakrájenou majoránku a bobkový list. Přidáme sůl a pepř dle chuti, vaříme 5 minut, potom přidáme uvařené těstoviny, opět přivedeme k varu a vaříme ještě 7 minut. Vyndáme bobkový list, přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.

  • 2

    Rybí vývar:

  • 3

    Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Komentáře k receptu