Těstoviny s olihněmi
Suroviny
- 230 g Těstoviny Penne
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 160 g Celer řapíkatý
- 350 g Olihně
- 520 g Rybí hlavy
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Víno bílé
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 0.8 ks Bobkový list
- 0.8 ks Cibule
- 0.4 ks Citrony
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 3.2 ks Pepř černý celý
- 0.8 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1.04 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 82 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 266.3 mg
- Draslík 894.2 mg
- Vláknina 9647.4 mg
- Vitamín A 9647.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však pouze 3 minuty, poté je důkladně scedíme a odložíme stranou. Do větší zapékací mísy dáme rozehřát olej, opečeme na něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky krájené olihně, 225 ml rybího vývaru a 3 minuty vaříme. Přilijeme víno, vložíme rozkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nadrobno nakrájenou majoránku a bobkový list. Přidáme sůl a pepř dle chuti, vaříme 5 minut, potom přidáme uvařené těstoviny, opět přivedeme k varu a vaříme ještě 7 minut. Vyndáme bobkový list, přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.
-
2
Rybí vývar:
-
3
Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.