Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 6408.7 mg
  • Vitamín A 6408.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku.

  • 2

    Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu