S plody moře těstovinový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Těstoviny Penne
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Olihně
  • 175 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 600 g Mušle slávky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 12 ks Klasy kukuřice mražené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Zálivka salátová italská
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 80.4 mg
  • Draslík 614.8 mg
  • Vláknina 6739.4 mg
  • Vitamín A 6739.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.

  • 2

    Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.

  • 3

    Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.

  • 4

    Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.

  • 5

    Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.

  • 6

    Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 7

    Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.

  • 8

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu