Lasagne s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Mušle v nálevu
  • 200 g Těstoviny Lasagne
  • 100 g Řasa Wakame
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Limetková kůra
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Máta
  • 2 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 673.4 mg
  • Vláknina 1482.5 mg
  • Vitamín A 1482.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.

  • 2

    Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.

  • 4

    Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu